Wardrobe Story – Fashion Designer Emily Hermans

emily_header_online_v2
BETER IN BEELD met
Wardrobe Stories
Wardrobe Stories gaat over WIE draagt WAT wanneer en WAAROM

De beste versie van ondernemende mensen zichtbaar maken en in beeld brengen is één van mijn passies. Wardrobe Stories gaat over mensen die met hun uitstraling verschil maken én in het leven alles uit de kast halen! 

Emily Hermans (1978) is Fashion designer en richtte in 2003 het Fashion Label MLY op. Een modemerk met een missie die een wereld voor ogen heeft waarin iedereen de beste versie van zichzelf kan zijn. Emily ontwerpt duurzame, kleurrijke kleding, die vrouwen krachtiger maakt. In de liefde is ze gelukkig met Mark en samen hebben ze dochter Annabelle (4).

Emily’s motto;

“Ik ben van de perfecte imperfectie”

Header

Welke rol speelt kleding in jouw leven? “Voor mij gaat kleding over goed in je vel zitten. Kleding helpt om mijn gevoel te onderstrepen. En dat moet passen bij wat ik die dag draag. En dan telkens voelen dat het goed is. Als ik wil opvallen dan draag ik andere kleuren dan wanneer ik daar geen behoefte aan heb. Sowieso draag ik bij een presentatie graag hakken want dat voelt alsof ik word opgetild.”

“Kleding helpt mij beter in ‘mijn rol’ te staan en bij wat ik wil vertellen. Het is een manier van communicatie. Ik stem mijn kleding af op basis van wat ik ga doen, zodat wat die dag op de agenda staat ook klopt met hoe ik eruit zie.”

Hoe is kleur in je leven gekomen? “Voordat ik mode ging studeren wilde ik met kleding opvallen maar op een hele bescheiden manier, heel ingetogen non-color met aandacht op de materialen. Pas veel later, dat is pas van de laatste tien jaar, is daar het aspect kleur bijgekomen.”

PRESENT

“Dit kleurrijk jasje is een basisitem in mijn privé garderobe. Ik draag het regelmatig als ik in de MLY Fashion store aan het werk ben. Het heeft alles wat ik wil uitstralen. Vrouwelijk en kleurrijk. Ik combineer het graag met een mooie jeans en comfortabele sneakers.”

Present_Full

“Als het gaat over kleur dan heb ik pas veel later ontdekt en gezien dat de juiste kleuren bij mensen echt het verschil maken. Stel dat ik geen make-up op heb maar qua kleding wel de juiste kleur en dessin dan kan ik ook best zonder. Met de verkeerde kleuren oog ik of ik bijna ziek ben.”

Amsterdam Fashion Institute

“Ik heb een grafische achtergrond. Dat is mijn roots. Ik wilde bezig zijn met creativiteit. Tekenen, schilderen met esthetiek in de breedste zin des woords. Daarna ging ik een hbo-opleiding aan het AMFI (Amsterdam Fashion Institute) volgen. Een goede basis voor een carrière in de (internationale) modewereld.”

“Ik woonde met mijn 16e op kamers, een leeftijd waarop je de meeste mensen ontmoet en ook de meeste vriendschappen opbouwt. Ik had best een groot netwerk waardoor ik ook héél betaalbaar en ruim kon wonen.”

“Hoewel ik in Amsterdam ging studeren koos ik er niet voor daar te gaan wonen. De stad Eindhoven klopt heel erg bij mij en mijn gevoel. Ik ben ook een echte ambassadrice van de stad. Het heeft voor mij de maakindustrie en de energie. In Amsterdam is alles erg gericht vanuit het hoofd, de communicatie en PR. Voor mij staat Eindhoven voor een stad vanuit het hart, doen, samenwerken met mensen, transparantie, kleinschaliger daardoor zijn de lijnen héél kort. Ik voel me daar heel fijn bij.”

“Aanvankelijk begon ik op het Amfi met de studie Concept & Branding wat voor mij meer voelde als ‘misleiden’ in plaats van verleiden. Ik vond de wereld in dit stuk te hard voor mij. Wat ik leuk vond was de trendprognose. Uiteindelijk waren het de docenten die mijn kwaliteiten zagen en zeiden jouw liefde zit in het textiel.”

“Ik heb toen na 1,5 jaar een switch gemaakt. Ik hoef geen couture collectie te ontwerpen en ben gaan ontwerpen vanuit het materiaal in plaats vanuit de vorm. Vanuit eenvoud ontwierp ik complete outfits waaronder jasjes met zo min mogelijk patroondelen en vanuit draaiingen ontstond een vernuftige uitwerking. Uiteindelijk ben ik na vijf jaar afgestudeerd en had een portfolio van ruim tien eigen ontwerpen. Ik begon na mijn studie direct met de verkoop van mijn ‘afstudeeritems’ aan diverse conceptstores met name in de Randstad.”

PAST

“Deze jurk heb ik vorig jaar zomer vaak gedragen. Het is een jurk van een mooie zijde en door de grote steekzakken heeft de jurk en nonchalant sjieke uitstraling. Het gevoel wat de jurk bij mij oproept is feestelijk en bijzonder. Of eigenlijk kun je het ook wel omdraaien. Als ik deze jurk aan heb voel ik me bijzonder en als een soort van feestelijkheid. Als ik de jurk dan ook nog eens draag tijdens een bijzondere gelegenheid voelt het voor mij extra feestelijk.”

Past_etalage

“Ik bekijk het leven door een roze bril”

“Het dessin is een gelaagde collage stijl en de kleuren zijn bijzonder geschikt voor vrouwen die net als ik mooi zijn in heldere kleuren. De kleur gaat ook over hoe ik in het leven sta. Ik bekijk het leven door een roze bril”

Past_details

DRESSED FOR THE OCCASSION

“Deze kledingset draag ik graag wanneer ik naar een netwerkborrel ga. De kleuren van de rok zijn niet mijn beste kleuren maar van jou begrijp ik dat het ‘ok’ is omdat ik ze niet dicht bij mijn gezicht draag.”

“Met deze set kan ik ook goed laten zien wat ik versta onder; imperfecte perfectie. Ik doel dan op de combinatie van de materialen zoals de gebreide rok met daarop een top van een matte zijde. En de laarzen die ook een gladde en een suede kant hebben.”

DFO_Full

Wissel jij vanwege je beroep ieder jaar de items uit je garderobe? “Ik heb en aantal vaste basisitems, die buitenkuif, gewoon mooi voor mij zijn. Daar blijf ik dan toch wel erg trouw aan. Het zijn items waarmee ik de meeste complimentjes krijg.”

“Het is niet zo dat ik vanwege mijn ‘ontwerpersblik’ zelf eerder ben uitgekeken op de dessins die ik ontwerp. De materialen die ik gebruik zijn van hoge kwaliteit en verdienen het ook langer dan één seizoen mee te gaan. Mijn drijfveer is; overal de schoonheid in vinden. Dat gaat heel erg over harmonie scheppen door voornamelijk vorm en daar hoort natuurlijk ook kleur bij.”

“Mijn drijfveer is overal de schoonheid in vinden”

DFO_stoel

Wil jij verder groeien met je onderneming en nog meer uitstralen wie jij bent en waar jij voor staat? Wil jij ook graag weten hoe jij ‘de beste versie van jezelf’ kunt laten zien? Ik heb hiervoor het programma ‘Haal het beste uit jezelf in 5-stappen ontwikkeld’. Wil je weten of dit programma ook geschikt is voor jou?

Meld je dan NU aan voor een gratis spiegelmoment met mij!

Ik deel in een uniek spiegelmoment tips die je morgen al kunt gaan toepassen. Het spiegelmoment is een Skypesessie t.w.v. 75,- euro. We plannen hiervoor een afspraak. Na aanmelding ontvang je een intakeformulier.

Meld je hier aan:

Naam (*)

Email (*)

Telefoon (*)

Vragen en of Opmerkingen

 

Privacy Statement