Kelly Moerbeek – Secretaresse van het jaar!

wardrobestories_header_kelly
  • Auteur: Karin Frensch
  • Fotografie en vormgeving: Mariël van den Oever
  • Locatie: De Heische Tip
  • Met dank aan Kelly Moerbeek-Boonstra
BETER IN BEELD met
Wardrobe Stories
Wardrobe Stories gaat over WIE draagt WAT wanneer en WAAROM

Kelly Moerbeek-Boonstra (1972) is getrouwd met Bart en moeder van een dochter Lyonne. Kelly werkt als Executive Assistant bij NN Group en won in april 2017 de ‘Secretaresse van het jaar’ verkiezing

Kelly's motto:

'Blijf jezelf, wat er ook gebeurt'

Kelly is winnares in de door Schoevers, tezamen met executive partners Experis/Manpower en Pimm®, georganiseerde 32ste editie van de verkiezing Secretaresse van het Jaar 2017

Als Ambassadrice van het secretaressevak mocht Kelly een groot scala aan prijzen in ontvangst nemen waaronder van mij het POWER-UP programma. Dit programma geeft in de vorm van een style advies handvatten hoe je je talent het beste zichtbaar kunt maken voor de buitenwereld met behulp van kledingkleur en kledingvorm

Je leest hier alles over in Dressed for the Occasion

Dressed Today

A favorite outfit this person likes to wear often.

DSC_7828

'Mogen zijn wie je bent'

"Dit ben IK in mijn vrije tijd. Voor mij is deze outfit fijn omdat het lekker casual is waarbij even géén hakken nodig zijn. Ik hoef niet na te denken of alles wel netjes zit. Deze outfit staat voor lekker relaxed en mogen zijn wie je bent. Op mijn vrije dag loop ik vaak van hot naar her en met gympen kan ik dan makkelijk alle kanten op. Naar kantoor ga ik in een pak of in ieder geval netjes gekleed. Op kantoordagen zie je mij altijd met hakken omdat ik vind dat ik met hakken véél meer uitstraling heb. Voor mijn gevoel sta ik er dan meer! Mij zie je echt nooit met gympen op kantoor. Als collega’s dat doen vind ik dat prima alleen Ik voel me daar zelf niet prettig bij. Afhankelijk van de omgeving waar ik me bevind switch ik mijn schoeisel. Zo draag ik langs het hockeyveld van die heerlijke kisten.”

Hoe ziet jouw favoriete vrije dag eruit?
“Woensdag is mijn vrije dag en dan heb ik ruim een uur yogales. Ik ben dan even een moment los van alles wat er om mij heen gebeurd. Ik vind het heerlijk als ik op mijn vrije dag niks moet. Geen verplichtingen en lekker mijn eigen ding kan doen. Kunnen handelen naar alles wat er op mijn pad komt. Wanneer er onverhoopt iets tussenkomt wat toch echt moet beleef ik mijn dag anders, omdat het dan niet zo loopt waar ik op gehoopt had. Achteraf valt het dan weer helemaal mee en heb ik toch kunnen genieten en een heerlijke dag gehad. Het seizoen is van invloed op de activiteiten op mijn vrije dag. Ik ben gek op koken en recepten uitzoeken. De winterperiode leent zich daar uitstekend voor. Behalve dat het lekker is zorgt het ook voor heel veel ontspanning. En bij ons thuis is het een echte gezinsactiviteit. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat, door alle drukte rondom het ambassadeurschap, het er wat minder van komt. Ik kijk er nu alweer naar uit om het straks weer wat meer op te pakken, want ook in de zomer is het leuk. Onze dochter Lyonne is nu 14 en op een leeftijd dat ze koken ook steeds leuker gaat vinden en graag wil helpen. Ze volgt een aantal vloggers en heeft zelf ook een aantal eigen kookboeken.”

 

Dressed for the Occasion

A special set of clothes for a certain opportunity.

Als Ambassadrice van het secretaresse vak mocht Kelly een scala aan prijzen in ontvangst nemen waaronder van mij het POWER-UP programma. Dit dagdeel bestaat uit een online kleurrijke persoonlijkheidstest in combinatie met een style advies.

Uit het POWER-UP programma kom je naar voren als ‘stoere vakvrouw’. Symbool hiervoor staat de kleur TAUPE. Voor het TAUPE type zijn discipline en realisatie belangrijke drijfveren. Bij het TAUPE type horen woorden als; vaardig, natuurlijk, beschermend en praktisch, waarbij ‘handen uit de mouwen steken’ een vanzelfsprekendheid is.

'Iedereen heeft zijn eigen talent'

Herken jij jezelf in de omschrijving van het TAUPE type?
“Als ik naar mezelf kijk zie ik mezelf niet als stoer maar ik krijg uit mijn omgeving wel regelmatig te horen dat ze het stoer vinden wat ik allemaal doe, door de combinatie van mijn drukke baan, het ambassadeurschap en de zorg voor mijn gezin. Ik stoer? Voor mij is het zo vanzelfsprekend wat ik doe, omdat ik er ook allemaal zo van geniet, maar misschien is het toch wel speciaal. Wat zeer herkenbaar is zijn de woorden discipline en de handen uit de mouwen steken. Iedereen heeft zijn eigen talent. En ja, de uit de test in beeld gebrachte kwaliteiten gaan zeker over mij.

ik had jou ter voorbereiding van deze dag gevraagd, neem drie kledingsets mee voor dit interview. Met het doornemen van je Powertyperapport zag ik je gniffelen. Hoe kwam dat? “Ik had inderdaad de nodige voorpret toen we samen mijn Powertype rapport doornamen.  De kledingkleuren die jij aan mijn kwaliteiten toeschreef had ik heel toevallig allemaal in mijn koffertje zitten en daar moest ik om lachen. Het is gewoon héél bijzonder dat juist die kleuren die uit de persoonlijkheidstest naar voren kwamen, ook de kleuren zijn waarbij ik me op mijn gemak voel en die bij mij passen. Het moest gewoon zo zijn.”

Waarin komen de kwaliteiten van het taupe type in je werk tot uiting?
“Voor mij staat de kleur taupe voor een rustige kleur maar wel aanwezig. Hoewel ik vaak op de achtergrond aan het werk ben merken mijn collega’s wel degelijk dat ik er ben.

En als ik het op mezelf betrek weet ik dat ik rust uitstraal en benaderbaar ben. Door mijn rust straal ik ook een bepaald vertrouwen uit waardoor collega’s weten dat ze zonder voorbehoud zaken aan mij kunnen voorleggen en kunnen vragen.”

Hoe ziet een favoriete werkdag eruit?
“Mijn favoriete werkdag is niet een dag dat iedereen zegt hoe leuk, hoe aardig of hoe goed ik ben, maar is juist een dag waar de dingen lekker en soepel lopen. Als we bijvoorbeeld een activiteit of vergadering moeten plannen waarbij verschillende mensen het samen voor elkaar krijgen. Dat ervaar ik als heel fijn. Je hebt het niet altijd in de hand, soms zijn er andere afspraken dermate belangrijk dat ze niet verschoven kunnen worden. Het is dan ook zeker geen onwil als het verschuiven soms niet lukt en het inplannen wat langer duurt.”

Dressed Memories

A SPECIAL SET OF CLOTHES FOR A CERTAIN OPPORTUNITY.

DSC_7915
'Mijn nominatie heeft mij uitgedaagd om mij ver buiten mijn eigen vertrouwde wereldje te begeven'
 

Wie heeft je genomineerd?
"Negen jaar geleden heb ik gewerkt als secretaresse voor de toenmalige HR directeur Saskia van der Velden op het Regiokantoor van Central & Eastern Europe ING. Saskia heeft mij genomineerd. Ik wist van niets. Mijn eerste reactie was, je bent knetter en knettergek. Je weet toch dat ik iemand ben die mijn werk graag lekker op de achtergrond doet.’’"Ze begon toen te lachen en zei: "ja maar jij verdient het. Je realiseert zelf niet hoe goed je de dingen doet en hoe speciaal het is wat je allemaal doet. Voor jou is alles altijd heel vanzelfsprekend en dat is het niet."

Wat was je eerste gedachte toen je wakker werd op de ochtend van de verkiezingsdag?
"Je wordt wakker en je bent gewoon gespannen. Klaar! Maar voor mij is dat dan meer omdat ik niet weet wat er komen gaat. Ik weet nog dat ik me afvroeg ‘hoe ziet die zaal eruit, wat is de opstelling’. Als je er dan eenmaal bent dan heb je beeld en is het ok.

Aan de andere kant was ik ook rustig. Ik zou mijn persoonlijke verhaal gaan vertellen. Dit is wat ik heb meegemaakt, dit is wie ik ben. Ik had er voor gekozen om vooraf mijn verhaal met niemand te delen. Ik wilde voorkomen dat anderen dan misschien goedbedoelde tips zouden geven, waardoor ik mijn verhaal toch weer zou gaan aanpassen en dat wilde ik niet. Ik ging voor mijn verhaal en wilde kunnen vertrouwen op mijn eigen gevoel! En als dat niet goed genoeg zou zijn om te winnen dan was dat niet erg."

Hoe is je kledingkeus voor die dag tot stand gekomen?
"Ik had gelijk zoiets van ik moet iets aantrekken wat bij mij past. Niet opeens een jurkje omdat ik in de finale sta, terwijl ik dat nooit draag. Het was voor mij wel gelijk duidelijk dat het een zwart pak moest zijn. Ik voel me daar veilig in en het maakt me wat sterker. Ik vond wel dat er kleur moest worden toegevoegd, zodat het ook weer niet te saai zou zijn. Ik heb dus een mooi nieuw zwart pak geshopt en in de winkel de keus gemaakt voor deze gele bewerkte top. Voor mij voelde dit gelijk goed."

Je bent alweer driekwart jaar Ambassadeur van het secretaresse vak. Wat was tot nu toe je grootste uitdaging?
"Sowieso het combineren van het ambassadeurschap met alle dagelijkse werkzaamheden en mijn privé leven. Wanneer ik in mijn kracht sta dan voel ik me zeker. Ik weet welke kant ik op moet gaan, heb een goed en overtuigend verhaal."

Welke invloed heeft de rol die jij als ambassadeur bekleedt op jouw dagelijkse werkzaamheden bij NN?
"Wat leuk dat je dit vraagt, want ik vind het echt fantastisch hoe mijn collega’s hier mee om gaan en mij blijven steunen.

Ik krijg in de rol van ambassadeur veel aanvragen. Ik wil uiteraard niemand teleurstellen maar mijn eigen werk gaat wel voor! Vanuit NN krijg ik enorm veel support en wil men overal aan meewerken, maar als ik bij mezelf merk dat het niet goed voelt om bij een bepaalde interne activiteit weg te blijven dan doe ik dat niet. Dat wordt wel gewaardeerd merk ik."

"Onlangs zat ik samen met mijn collega. Ze zei letterlijk; "ik vind dat je als persoon heel erg gegroeid bent in het afgelopen jaar. Je was in jouw werk altijd al toegankelijk en makkelijk benaderbaar, maar nu doe je zoveel meer en laat je dingen zien, die jou als persoon laten groeien. Je laat zien dat je alles kunt combineren en wat er binnen het werkveld van je functie allemaal mogelijk is, zonder dat je jezelf daarbij verliest. Je bent en blijft Kelly!"

Ik vond het een héél mooi compliment. En het klopt ook zo bij mijn verhaal waarmee ik de verkiezing gewonnen heb. Dat je als mens groeit door wat je meemaakt. Het maakt je tot wie je bent."

 

Wat een mooie slotzin van ons interview.

Heb je nog een tip voor de genomineerden voor de Secretaresseverkiezing van 2018?
'Ja die heb ik:'

‘Blijf dicht bij jezelf, niets is goed of fout, vertel vooral jouw eigen verhaal!

Gratis Spiegelmoment voor jou!

Jezelf onderscheiden van de massa? Dat kan!

Hoe? Door het uitdragen van positieve beelden die bij anderen een positieve associatie oproepen.
WardrobeStories (storytelling) is een fantastisch hulpmiddel om jezelf als 'merk' te profileren zodat je moeiteloos klanten aantrekt die bij jou passen. Het helpt je om met (nog) meer zelfvertrouwen zaken voor elkaar te krijgen en stappen te zetten die je eerder niet voor mogelijk hield. Want als JIJ duidelijk aan de wereld laat zien wie je bent en wat jou drijft, help je anderen voor jou te kiezen.

Snel en eenvoudig onderzoeken of deze vorm van Personal Branding ook voor jou werkt? Meld je dan aan voor een uniek spiegelmoment met mij waarin ik tips deel die je morgen al kunt toepassen. Het spiegelmoment is een Skypesessie t.w.v. € 75,-.
We plannen hiervoor een afspraak

spiegelmoment_new

Ja, ik ontvang graag een GRATIS spiegelmoment.

* dient ingevuld te wordenPrivacy Statement