Rennen voor jezelf is jezelf redden!

Soesterduinen

Wat ik zelf heb ervaren is dat je met je mindset blokkades in stand kunt houden.Het klinkt misschien cliché, maar het is zo waar.

Wanneer je blijft doen wat je altijd al deed zul je ontvangen wat je altijd al kreeg.

Als de dag van gisteren herinner ik me het moment van 2 december 2015. Op de agenda staat een dag relaxen met zuslief in Sanadome. Als je mij niet persoonlijk kent…. ik ben iemand waar thuis de bank niet verslijt omdat ik erop zit. Ik ben altijd in beweging, ren van opdracht naar opdracht en tussendoor ‘hup’ taken uitvoeren die aan een werkende moeder zijn toebedeeld. Rustig aan doen is niet mijn natuurlijke aard. Herkenbaar?

Eenmaal in de relaxstand in het Sanadome kregen mijn gedachten vrij spel. ‘Moet je er niet gewoon mee stoppen’ manifesteert zich ineens als iets groots. Deze zin kwam vervolgens regelmatig terug tijdens een Yoga stiltemoment. ‘Gedachten zijn als wolkjes. Ze komen en ze gaan’ zei mijn Yogalerares. Nou deze zin bleef. En hoe! Net als een baby die zich door het geboortekanaal naar buiten had geperst, liet deze zin zich niet terug stoppen in mijn hoofd.

Na thuiskomst had ik binnen een half uur mijn lidmaatschap van de VIP (Vereniging van Image Professionals) en vak gerelateerde licenties opgezegd. En hoewel ik er enorm naar had uitgekeken, cancelde ik mijn deelname aan de Masterclass Ondernemerschap van Lorraine Vesterink. Ik ben een bevlogen, gepassioneerd, vernieuwend, initiatiefrijk en kansen creërend Image Coach. Maar niet geboren als succesvol ondernemer. Tenminste dat dacht ik.

Ik besloot 2016 te gebruiken om mezelf eens goed de spiegel voor te houden. Onder het motto ‘niets moet alles mag’ ontdekte ik een aantal fikse ondernemerstekortkomingen. Ik werkte niet met een zichtbare jaarplanner. Die stond wel in mijn agenda, maar niet op mijn website. Netwerken deed ik voornamelijk offline. Een tijdrovende bezigheid die interessant, maar niet altijd effectief is. Mijn social media uitingen waren ondanks de bezielde training van Nancy Koornwinder van 10 social op zijn zachts gezegd hap snap. En ik wilde alles perfect tot in de puntjes geregeld hebben. Dat maakte van mij een uitstelkoningin.

Mijn bedrijf bleef steken op een bepaald level. Dat ik in mijn ogen niet zo succesvol genoeg was als ik zou willen, kwam voort uit mijn doemdenkende overtuiging: ‘ik kan niet schrijven’. Daardoor was ik niet zichtbaar online. Deze negatieve gedachte had ik ooit aangenomen en tegen iedereen die het wilde horen verkondigde ik dat ook. Mijn redding kwam toen ik medio dit jaar toch deelnam aan de Masterclass Ondernemerschap. In de Soesterduinen ontdekte ik dat ik ruim 8 jaar focus loos had rondgerend voor anderen. Jezelf redden is rennen voor jezelf is vanaf dat moment mijn motto.

Jezelf redden is rennen voor jezelf!

Ik nam mijn dienstenaanbod onder de loep en besloot; het geworstel met mijn ‘blokkade’ is nu klaar. Door mezelf kritisch de spiegel voor te houden ging ik van de denkstand over naar de doe stand. En daar ga je het komend jaar veel van merken. Achter de schermen wordt namelijk hard gewerkt om in 2017 mijn online marketing te optimaliseren. Ik word daarmee fantastisch geholpen door online marketing expert Bianca Elzinga. In december krijgt mijn website een nieuwe look en feel en lanceer ik mijn nieuwe blog ‘Wardrobe Stories’ waarin ik ambitieuze ondernemers aan de hand van hun kledingitems in beeld breng en portretteer.

Stel je eens voor wat er verandert wanneer JIJ moeiteloos  klanten aantrekt die bij jou passen? Wanneer je de ultieme baan krijgt waar JIJ al zo lang naar zoekt. Die (nieuwe) geliefde ontmoet waar JIJ al zo lang op wacht?

Wat zie je over het hoofd waarom het is wat het is?

Mag ik je helpen en je een spiegel voorhouden? In een uniek spiegelmoment luister ik naar je hulpvraag en deel tips die je morgen al kunt toepassen. Het spiegelmoment met mij is een Skypesessie t.w.v. € 75,-. We plannen hiervoor een afspraak. Na aanmelding ontvang je een intakeformulier.

Schrijf je hier in:

*verplicht veld

Meer lezen over: Lorraine Vesterink Business Coach, Bianca Elzinga on-line marketeer, Nancy Koornwinder 10 social

Privacy Statement