‘Spraakmakende Trendsetter’ – Cyaan

8
 
De afgelopen maand is er veel verandert in de wereld!

Deze tijd nodigt ons uit om vanuit onze persoonlijke kracht aan anderen te geven.

#WIE
Als één van de 70 coach van Het platform Persoonlijke kracht wil ook ik een positief verschil maken en mensen die het kunnen gebruiken wat extra kracht en inspiratie geven.

Daarom ondersteun ik de campagne YOU'VE GOT THE POWER. Iedere week posten we een tip voor een specifieke doelgroep. 

#WAT
Ik geef iedere week een Power Boost coach sessie cadeau op basis van de #Personal_Power_Methodiek. Deze methodiek meet, versterkt en maakt Persoonlijke kracht zichtbaar. Het is de eerst methode die persoonlijkheid aan uiterlijk verbindt.

#WAAROM
In deze bijzondere tijd is het fijn om zicht te hebben hoe jij met alle veranderingen die de Corona maatregelen met zich meebrengen omgaat. Wat maakt nu dat jij je werk volhoudt? Je veerkracht, creativiteit, aanpassend vermogen, of ....

Wat houdt de Power boost in?
Een toegangscode voor de online persoonlijke Personal Power test met bijbehorend rapport. De test en gesprek vormen tezamen een GRATIS coachsessie t.w.v. €149,-

Versterkt je kracht in drie stappen:
1. Omarm je no.1 Kracht (Kern & Balans)
2. Gebruik je Blauwdruk als kompas (Pad & Potentieel)
3. Versterk je Impact & Presentatie (Imago & Communicatie)

'Spraakmakende Trendsetter'

MLY is een Nederlands modemerk met een missie en staat bekend om haar ambachtelijke benadering van mode. De basismaterialen voor haar stoffen ontwikkelt MLY Fashion in veel gevallen zelf. Het grootste deel van de fabricage vindt plaats in Nederland. MLY is opgericht door fashion designer Emily Hermans.

In februari 2017 heb ik Emily geïnterviewd voor mijn Wardrobe Story’s. In februari van dit jaar was de fashion store gesloten voor renovatie. Begin maart, op Emily’s verjaardag, was de feestelijk heropening. Dat was echter van korte duur.

Winkel dicht, shoppen op afstand

Emily geeft in haar nieuwsbrief aan; Nederland neemt stevige maatregelen tegen het coronavirus. Ook de MLY store sluit haar deuren en de sluiting geldt (voorlopig) voor de komende twee weken. En inmiddels is de sluiting van de Store nog steeds een feit.

Met de YOU’VE GOT THE POWER Campagne geven wij deze week extra aandacht aan winkeliers. Om te horen hoe het nu met Emily en haar fashion Store gaat neem ik contact met haar op.

 
 
 
 
 

Impact van de Corona maatregelen

Je was op 6 maart nog maar net heropend en op 18 maart alweer gesloten. Dat komt bij mij best heftig over. Hoe heb je dit beleefd?

Hele vreemde situatie natuurlijk bijna surrealistisch. We hadden heel veel pre order afspraken staan waar klanten hun favoriete item op maat wilde gaan bestellen. Maar helaas de ene na de andere afmelding in verband met het virus. Héél begrijpelijk maar wel heel jammer. Gelukkig kreeg ik doordat ik meer tijd had heel veel nieuwe inspiratie voor een nieuwe aanpak.

 

Ik zie dat niet alle kledingwinkels als gevolg van de Corona maatregelen gesloten zijn. Is er binnen de detailhandel een uniforme richtlijn?
Niet echt uniform dat maakt het ook weer lastig. Het is alleen gebleken dat ook al mag je nog open zijn (met alle maatregelen in acht te nemen) er niemand komt.

Jouw dochter is inmiddels zeven en je hebt een zoontje van twee. Jouw partner Mark is UX’ designer. Hoe zien jullie dagen er thuis uit nu de kinderen niet naar school en de opvang kunnen?
We werken om beurten. Sowieso slaapt Arwin nog en in die twee uurtjes ga ik als een speer naar de winkel waar ik met mijn stagiaire de totale collectie fotografeer en film voor Social Media. Onze nieuwe webshop gaat 5 april eind van de dag online. Vooral het Social Media deel genereert nog best wat bestellingen.

 
 

Jij werkt nauw samen met meerdere mode opleidingen (veel mbo mode styling en modemaat studenten) en hebt ieder jaar een aantal studenten die bij MLY Fashion terecht kunnen voor hun Intership.
Wat is er voor de studenten veranderd nu de store gesloten is?

Mijn 'styling student' werkt gewoon door waarvan twee uur per dag samen met mij en de rest zelfstandig in onze gesloten winkel en atelier. De 'mode maat student werkt vanuit thuis en krijgt van mij wekelijks feedback en nieuwe opdrachten.

Naast je expertise in het modevak ben je altijd bijzonder geïnteresseerd in de invloed van kleur en vorm op jouw klanten. 'Jij hebt je enorm verdiept in het fenomeen kleur. Toen in 2017 de Personal Power persoonlijkheidstest op de markt kwam was je zelf erg benieuwd naar jouw persoonlijke score.
Jouw nummer.1 kracht (je kern en balans) is de ‘Spraakmakende trendsetter’ – Cyaan.
Kenmerken van de persoonlijkheid Cyaan zijn innovatief, spontaan, talentvol en beweeglijk.

Ik ben ontzettend benieuwd hoe‘Cyaan’ zich ten tijde van de Corona situatie beweegt. Je Store is dicht. Wat heb je zoal aangepast om toch je klanten te kunnen bereiken?
De Workshops geven we in plaats van fysiek nu digitaal. Ze zijn te volgen voor iedereen en nu ook gratis. Aanstaande dinsdag 7 april om 14.00 uur ga ik daarmee live op Facebook.
De korte filmpjes, zie mijn Instagram waar ik zelf de hoofdrol in speel. Heel speels en enthousiast laat ik mijn passie zien voor mijn collectie door het zelf te dragen. Digitaal mode advies dat deed ik al maar nu is er nog meer vraag naar. En nu dus de webshop.

Ik ken jou als iemand met een enorme dosis positiviteit. Welke tips en of adviezen heb jij voor andere ontwerpers en concept stores winkeliers?
Gebruik je extra tijd voor reflectie en bezinning. Kijk naar de toekomst en focus op wat je wel kunt doen. Waarin onderscheid je je en hoe kun je dat aspect nog meer voor je laten werken.

Kijk even wat je allemaal kunt delen en waar mensen naar uit zouden kunnen kijken of zichzelf nu al een plezier mee kunnen doen.

Hoe ziet de wereld er voor jou uit na afloop van deze periode? Is er iets wat je helemaal anders gaat doen?
Nog meer delen en inspireren van de mode liefhebbers. Doormiddel van workshops, webinars, social events en ook samenwerken met andere designers. Samen staan we sterk en kunnen we een verschil maken ten opzichte van de grote mainstream merken en winkels.

Welke winkelier wil jij nomineren? Plaats de naam onder dit blog. Nomineren kan tot middernacht 12 april.

Privacy Statement