Wardrobe Story van multimedia Journaliste Debby Struijk

debby_header
Wardrobe Stories gaat over WIE draagt WAT wanneer en WAAROM.
Ik interview ondernemende mensen, die met hun uitstraling verschil maken én in het leven alles uit de kast halen, zowel zakelijk als privé. Ik zet ze in de spotlights!

Deze decembermaand is het debuut aan Debby Struijk-Buitelaar (50). Debby is moeder van zeven kinderen en verloor haar Arjan op zijn 47ste aan een hersentumor.

PRESENT – ‘What you see is what you get’.

“Symbolisch heeft kleding voor mij de betekenis van een warm bad of warme jas. Ik kleed me gevoelsmatig vanuit mijn innerlijk. Met behulp van kleding kun je jezelf letterlijk maar ook figuurlijk tegen de buitenwereld beschermen. Je kunt met kleding verhullen, een rol spelen of je misschien wel anders voordoen dan wie je bent. Wanneer je je durft te onderscheiden, kun je met behulp van je kleding ook je kwetsbare kanten tonen.”


Voor mijn doen is deze jurk misschien zelfs een tikkeltje ingetogen. Hoewel de bloemen groot en aanwezig zijn. Het mooie aan bloemen vind ik dat je er een sfeer of stemming mee kunt creëren. Bij rozen of een orchidee denk ik aan verleidelijk.

Naar welke gelegenheid ik ook ga, wat ik voor die gelegenheid ook aantrek, ik maskeer me niet. Ik blijf zo dicht mogelijk bij mezelf en verstop me niet achter een kleding-façade. Binnen de dresscode die een situatie al dan niet voorschrijft, blijf ik mijn eigen interpretatie daaraan geven, mijn personal touch. What you see is what you get.”

debby_6

DEBBY’S STIJL

Laat zich het best omschrijven als vrouwelijk, jeugdig, tikkeltje hippie-achtig. Ik zie veel zachte, vloeiende, soms fladderende stoffen. Van nature goed door haar gekozen, want Debby’s lichaamslijnen zijn zacht en rond. Veel prints met extravagante bloemen en weinig effen items. Geen gewone kolberts maar net die met een bijzondere twist. Jasjes die ‘iets’ hebben. Ik tref zelfs kleding aan die dateert uit haar studententijd en kleding met de prijskaartjes er nog aan. Mijn over-all indruk van haar garderobe is levendig en uitbundig.

Debby: “Ik heb ook perioden gekend dat ik helemaal niet tevreden was over mijn figuur. In die perioden had ik ook niet zo’n zin om mezelf leuk te kleden. Donkere wijd vallende onopvallende kleding hielp mij om mezelf in die periodes te verhullen, om weg te duiken voor het oog van de natie. Voor mij heeft in het leven alles met alles te maken en dat komt ook tot uiting via je uitstraling.

Toen ik in maart 2012 ‘mijn’ Arjan verloor, toonde ik aan de buitenkant geen rouw volgens het boekje. Ik putte kracht uit de levensenergie zoals Arjan die altijd getoond had. Toen ik Arjan verloor, nam ik me voor het leven nóg intenser te leven, te vieren en extra te benadrukken. Arjan vond mij het mooist gekleed in het rood of in een combinatie daarmee. Als een soort eerbetoon aan hem liet ik mezelf zien met kleuren die zorgden voor een vrolijke uitstraling.”

“In de ogen van anderen ging ik destijds misschien wel té uitbundig en kleurrijk gekleed. Het oordeel van anderen heb ik losgelaten. Door het zo te doen zoals ik het deed, hielp ik mezelf. Door me vrolijk en kleurrijk te kleden gaf ik mezelf een soort van oppepper en putte er kracht uit. Het was een tegenhanger voor mijn groot inwendig verdriet.

En dat heeft doorgezet. De afgelopen jaren durf ik steeds meer voor mezelf te gaan staan. In de periode vanaf zijn overlijden tot nu heb ik mezelf pas echt goed leren kennen. Heb enorm leren incasseren, mijn grenzen keer op keer weten te verleggen.” “Ik hul mij daarom graag in rood, de kleur die ook in mijn interieur en eigenlijk heel mijn leven de boventoon voert. De kleur van het bloed dat door onze aderen stroomt. De kleur van de liefde. Van de liefde voor het leven.”

Dansend door het leven

debby_7

“Dansend door het leven. Daar staan deze laarzen voor mij voor. Ik kreeg ze cadeau voor mijn 50e verjaardag van een goede vriend en ben er dolgelukkig mee. Het is schoeisel wat gedragen wordt tijdens het dansen van de cancan. Zoals bijvoorbeeld in de Moulin Rouge in Parijs. Ik houd enorm van de ‘Belle Epoque’ en de boudoir-sfeer die staat voor het vrouwelijke, voor warmte, levensvreugde en passie. Dat zie je ook terug in de items in mijn interieur.”

“Dansen staat voor mij voor alles wat met positiviteit te maken heeft. Als ik dans, betekent het dat ik me goed voel en dansen kan me ook helpen om me weer goed te voelen. Ik laat er mee zien dat ik erg van het leven houd. Zelfs in het overlijden van Arjan zoek ik naar positiviteit. Zijn verlies was mijn winst als het gaat om meer van mezelf te laten zien en liefdevolle communicatie met anderen consequent voorop te blijven stellen.

PAST – Big Spender in koopjes

“Deze set staat voor een andere periode. Hij hing lange tijd in mijn kast met de prijskaartjes er nog aan toen hij ineens goed van pas kwam. Niet de ruiten maar ‘de bontjes’ gaven destijds de doorslag tot mijn enthousiaste aankoop. Ik moet er wel bij verklappen, in combinatie met één blik op het prijskaartje. Tegen verleidingen als uitverkoopkorting bleek ik lange tijd niet bestand.”

“Ik droeg deze combinatie voor de eerste keer toen ik op een bijzondere wijze nieuwe liefde vond en hem onder meer vergezelde tijdens een wintersportvakantie in het sjieke 5-sterren Wellnesshotel Interalpen in Tirol. ‘Charmant!’ was zijn zichtbaar enthousiaste reactie toen ik voor hem verscheen. Een ingetogen aimabele man met een lieve glimlach en altijd in staat om in weinig woorden de essentie samen te vatten.

Het jasje voelt als zijn arm om mij heen en de bontjes maken dat ik me op en top vrouw voel. Ik koester dan ook bijzonder mooie herinneringen aan die vakantie en zovele andere onvergetelijke momenten.”

debby_4
“Een mooie bijkomstigheid is dat ik deze set ook perfect kan inzetten als mijn frivole variant op een zakelijke look. Dat bleek in 2014 toen ik voorzichtig ‘back in business’ trad als tijdelijk hoofdredacteur van het glossy social magazine TILLYWOOD. Ik droeg de set tijdens de lancering van de nieuwste editie die qua inhoud en vormgeving -hoe toepasselijk!- ook in een nieuwe jas was gestoken.

“Het voelde voor mij als een eerste serieuze stap terug in het vak na de ingrijpende tijd die ik enerzijds achter me had liggen en waar ik anderzijds nog middenin zat. Het was een duw in de richting van mijn passie: journalistiek bedrijven, verhalen optekenen, bijzondere mensen ontmoeten. En dat setje met bontjes aan de mouwen paste daar op dat moment prima bij.”

Mijn garderobe is heel goed gevuld. Het is mede het resultaat van een tijd waarin ik veel kocht omdat ik de uitverkoop vooral in mijn studententijd niet kon weerstaan. Ik was toen een echte koopjes Big Spender. Het heeft me bakken met geld gekost. Héél dubbel dus.”

Dressed for the Occassion – Red Hat Society

debby_3

“Ik wilde altijd al eens naar Paleis Soestdijk. In de rollercoaster-maanden na Arjan’s overlijden en vlak voor de geboorte van ons eerste kleinkind, had ik mij -om even tot rust en tot mezelf te komen- op een mooie paleisdag getrakteerd. Dwalend door het paleis liep ik daar letterlijk mijn vriendin Ilona tegen het lijf. Ze was omringd door een groep in rood en paars uitgedoste dames waarop ik in verbazing uitriep ‘Iloon, wat is dít? Het is toch nog geen carnaval!’ ”

“Van Ilona hoorde ik dat het ging om een uitstapje in het kader van de Red Hat Society. Dat is een vrouwenorganisatie die in 1998 werd opgericht door Sue Ellen Cooper uit Fullerton, Californië in de Verenigde Staten.

Op die bewuste dag in augustus 2012, het sterfjaar van Arjan, werd ik ter plekke uitgenodigd om toe te treden en viel pardoes in een warm bad van stuk voor stuk leuke, positieve lady’s. Geen muffe mutsen, maar vrolijke vrouwen die ongeacht hun leeftijd het leven in al haar fraaie en minder fraaie gedaanten blijven omarmen.

En daar was ‘ie weer: de kleur rood! We komen één maal per maand bij elkaar, meestal rondom een bepaald thema en soms bezoeken we gezamenlijk een locatie. Het hoofdthema is plezier. Via het tenue kunnen we ons bijzonder uitdossen en ongeacht de leeftijd bestaat de kwalificatie NOT DONE niet meer. Behalve plezier maken, hebben we ook steun aan elkaar. De Red Hat vrouwen delen met elkaar een lach en een traan.”

“Als kind was ik een strebertje. Wilde graag alles perfect doen, eruit halen wat erin zit. Mijn relatie met Arjan, de geboorte van onze ‘Magnificent Seven’ en het leven daarna hebben mij naast mijn drang tot eruit te halen wat erin zit, geleerd om te relativeren en om -als de omstandigheden daar om vragen- ook genoegen te kunnen nemen met veel minder, om concessies te doen en compromissen te sluiten. Ten aanzien van anderen en vooral ook wat betreft mezelf.”

Mijn droom voor de toekomst

“Ik wil vooruit! Stappen zetten. Op een liefdevolle manier. Met liefde voor mijn kinderen en kleinkinderen, mijn familie, vrienden en een ieder die me dierbaar is. En met liefde en passie voor mijn vak als multimediaal journalist.

Stylingtips voor Debby

Op basis van de kleurtonen van de huid, haar en ogen is Debby een wintertype. Het verschil tussen haar huid (licht) en het haar en ogen (donker) is hoog. Om het nog specifieker te benoemen is Debby een contrasterende winter.

Een contrasterende winter als Debby komt goed tot haar recht in donkere kleuren die rijk en intens zijn zoals het vurig rood in haar jurk. Wanneer ze een groot contrast in kleur draagt is Debby op haar mooist. Het wintertype is het enige seizoen type wat van nature prachtig is met zwart. Dat komt goed tot uiting in de zwarte jurk met rode bloemenprint.

Het verlangen om stappen vooruit te zetten maakt Debby concreet. Ze heeft in januari een afspraak met mij gemaakt voor  Garderobemanagement. Letterlijk een frisse wind door de garderobekast geeft lucht, ruimte en maakt plaats voor vernieuwing.

Wil jij verder groeien met je onderneming en nog meer uitstralen wie jij bent en waar jij voor staat? Wil jij ook graag weten hoe jij ‘de beste versie van jezelf’ kunt laten zien? Ik heb hiervoor het programma ‘Haal het beste uit jezelf in 5-stappen ontwikkeld’. Wil je weten of dit programma ook geschikt is voor jou?

Meld je dan NU aan voor een gratis spiegelmoment met mij!

Ik deel in een uniek spiegelmoment tips die je morgen al kunt gaan toepassen. Het spiegelmoment is een Skypesessie t.w.v.€75,- euro. We plannen hiervoor een afspraak. Na aanmelding ontvang je een intakeformulier.

Schrijf je hier in voor een gratis spiegelmoment:

* indicates required

Privacy Statement