Mijn gras is rood!

coachstory_1_v3

Interesse in een vitaliteitsboost binnen je relatie?
Ik ben op zoek naar oefencliënten

Informatie hierover aan het eind van het blog.


JA, ik wil graag contact over oefencliënten relatie-stel coaching

  • Auteur: Karin Frensch
  • Fotografie en vormgeving: Mariël Maria Martina
BETER IN BEELD met
Coach Stories

Karin Frensch (1960) is getrouwd en moeder van een zoon (1998) en dochter (1999). Sinds 2008 is ze werkzaam als zelfstandig Imago Coach. Momenteel volgt ze de opleiding tot bezielingscoach bij Adriaan Hoogendijk. 

Het werkveld van bezielingscoach omvat levens-, loopbaan en relatie vraagstukken.

Step by step geef ik op geheel eigen wijze vorm en richting aan mijn levenspad. Door een ondernemende en flexibele levens- en werkwijze blijf ik in beweging en in verbinding met anderen. Het geeft mij enorm veel levensvreugde te mogen werken met verschillende typen mensen allen met een eigen ontwikkelvraag. Nieuwe bewustwording en inzichten leveren nieuwe levenswijsheid op. En er ontvouwen zich nieuwe wegen.

In Coach Stories neem ik je graag mee op weg en deel ik persoonlijke levens- en coach ervaringen, uitdagingen, hindernissen en successen.

 

 

 

Mijn eigen Love Story

TRUE LOVE

KarinFrensch_mei-18_DSC_3727

Het is 11 augustus 1991, ik ben 31 jaar jong en schrijf drie weken later op het mooie eiland Terschelling in een speciaal aangeschaft rood dagboek over de roze wolk waar ik op dat moment op zit. Het begin van mijn eigen 'Love Story'.

“Sommige dingen in het leven zijn onontkoombaar. Ik wil me verzetten en tegen de stroom op zwemmen, in paniek voor het onbekende. Al mijn zekerheden vallen weg nu mijn hart mij laat voelen dat ik voor een onomkeerbare keuze sta. Nu alle stukjes van de puzzel op zijn plaats vallen weet ik het zeker. Jij en ik. This is true love!”


En na drie maanden schrijf ik:

“Met mijn geliefde en mij is het soms net als met bliksem en onweer. Stormachtig, heftig en turbulent. En zoals het met storm en bliksem gaat klaart het ook altijd weer op. Nu de roze wolk langzaam optrekt is het ineens een stuk moeilijker om me iedere dag van mijn beste kant te laten zien“.

Karin's motto:

"Je bent nooit te oud om een ander doel te stellen of een nieuwe droom te dromen"

  • Bron: C.S. Lewis

Mijn kernwaarden

Aandacht, balans, liefde, respect, verbondenheid, vertrouwen, vrijheid

Inmiddels blik ik terug op 27 gelukkige jaren samen met ‘mijn geliefde’. Ik vind het leuk om te merken dat ik, ondanks de vele jaren samen, hem nog altijd ‘de allerleukste’ vind. We vinden het beiden belangrijk ons best te blijven doen voor elkaar. En dat gaat ons de ene dag beter af dan de andere dag.

Leven vanuit een aantal basiskernwaarden zijn voor mij een mooi kompas en geeft richting en houvast. Ze helpen mij om vanuit mijn hart te blijven voelen hoe ik me in mijn relatie voel.

Voor mij zijn balans en harmonie essentiële kernwaarden binnen mijn liefdesrelatie. Evenals ‘de romantiek’ in de lucht houden. Ik hecht er waarde aan om er aantrekkelijk uit te blijven zien, samen lachen en samen huilen, respect voor elkaar tonen en elkaar vertrouwen. Ik vind het belangrijk om elkaar ruimte te geven voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Elkaar de vrijheid gunnen voor eigen hobby’s en eigen vriendschappen. Verdraagzaam naar elkaar en naar anderen. Ik zou mij doodongelukkig voelen wanneer we niet meer samen zouden praten of oprecht naar elkaars behoeften zouden luisteren. Voor mij persoonlijk zijn dit allemaal belangrijke ingrediënten om het ‘samen leuk’ te houden en die mij het geluksgevoel bezorgen wat LIEFDE heet.

Het 'nu even niet' moment in je liefdesrelatie

Wie kent het niet

Harmonie in relaties gaat ook over de balans tussen schenken en ontvangen. En het is geen mens vreemd dat er in een liefdesrelatie ook situaties of momenten voorkomen dat er als gevolg van miscommunicatie sprake is van disharmonie of disbalans. Ook mij zijn ze uiteraard niet vreemd. Van die momenten dat ik ‘mijn geliefde’ wel achter het behang kan plakken. Waarop hij zich vervolgens doodleuk afvraagt of ik misschien afkomstig ben van een andere planeet. Van die momenten dat we het samen even helemaal niet leuk hebben omdat we elkaar dan helemaal ‘niet leuk’ vinden. We niet op dezelfde frequentie zitten. En dat het wel lijkt of hij Russisch spreekt en ik Chinees.
Van die bahhhhhhhhhh ‘nu even niet’ momenten.


JA, ik wil graag contact over oefencliënten relatie-stel coaching

Mijn gras is ROOD!
Wanneer het gedrag van je geliefde niet voldoet aan je persoonlijke verlangens kan dat teleurstelling of boosheid oproepen. Vanuit een situatie van onvrede ben je dan misschien geneigd te denken dat het elders zoveel anders of beter zal zijn. Het spreekwoord laat ons immers geloven dat het gras bij de buren altijd ……… is.

Op basis van 27 jaar relatie ervaring ben ik een geheel andere mening toegedaan.
Onze huisremedie is dat de ‘nu even niet’ momenten er gewoon mogen zijn. Vaak hooguit een dag en wellicht ook wel twee. Uiteindelijk vinden we elkaar altijd weer ergens in het midden van een goed gesprek. Met elkaar blijven praten maakt dat we ons betrokken voelen met en bij elkaar. En dan bedoel ik niet alleen praten over koetjes en kalfjes. Ook over lastige onderwerpen, of zaken die kwetsbaar aanvoelen. Praten over emoties en/of gevoelens heb ik door de jaren heen met name geleerd van mijn geliefde. En dat komt mij nu tijdens mijn opleiding tot bezielingscoach goed van pas. Ik heb een groot geloof in liefde & passie wat wordt gesymboliseerd door de kleur rood. Vandaar dat mijn gras altijd rood is.

* * * * *

Een relatie is er niet alleen om de liefde te vieren, maar ook om te leren, onszelf te helen en bewust te worden van het leven. En het vieren van de liefde gaat nu eenmaal niet altijd vanzelf. En leren en helen ook niet. Als er iets vraagt om hoogstaande levenswijsheid en levenskunst, dan zijn het wel relaties.

Bron: Adriaan Hoogendijk

Oefencliënten gezocht
Interesse in een vitaliteitsboost binnen je relatie?

Voor het onderdeel relatiecoaching uit mijn opleiding tot bezielingscoach ben ik per direct op zoek naar oefencliënten die bijvoorbeeld vragen hebben over:
* Verschillen in verlangens en idealen
* Verschillen in uitgangspunten
* Verschillen in inzicht over taken en taakverdelingen*
* Verwarring over gevoelens
* Verwarring over grenzen
* Verwarring over verantwoordelijkheden
* Je mag uiteraard ook een eigen thema inbrengen

Herken je binnen jouw relatie één van de situatie die je met mijn hulp eens door een andere bril zou willen bekijken en waarbij ik je mag helpen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Dit kun je doen door op onderstaande button te klikken. Of mij een appje te sturen op 06-22130822 of een Pb via Fb Messenger.


JA, ik wil graag contact over oefencliënten relatie-stel coaching

Relatiecoaching bestaat uit drie sessies van gemiddeld 2-uur.
Een gezamenlijk intake gesprek, twee individuele coachgesprekken en twee keer een gezamenlijk gesprek.
In het kader van de opleiding heb ik ruimte voor één gratis relatie-coaching traject. En in de maand juli tegen een speciaal zomer tarief. Neem contact op voor de voorwaarden.

Note: Reacties voor de oefencasus worden in volgorde van binnenkomst behandeld.
Vanwege de examencriteria kan ik geen relatiestel coachen uit mijn eigen netwerk. Relaties binnen jouw netwerk op deze oefencasus is welkom!

Privacy Statement